Hallituksen päiväkirja

19.4.2015

Hei päiväkirja! Eduskuntavaalit on takana, ja me voitettiin! 😀 Nyt me muodostetaan hallitus Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten yhteisvoimin. Me kirjoitetaan tätä päiväkirjaa, jotta voidaan sitten myöhemmin muistella miten Suomi muutettiin.

Vaalit olivat oikeastaan aika helpot. Koko edellisen vaalikauden Sipilä oli puhunut työntekijöiden ja köyhien puolesta. Soinikin tokaisi, että köyhiltä ei kerta kaikkiaan leikata. Kun tätä vertasi Katainen-Stubb-hallituksen menoon, niin voitto oli sitä myötä selvä. Me myös luvattiin eri tavoin, että koulutuksesta ja opiskelijoista ei leikata, joten nuoret olivat meidän puolellamme. Sipilä ja Stubb lupasivat, että leikkaustarve on kuusi miljardia euroa. Tästä on hyvä lähteä uudistustyöhön.

10.5.2015

Moikka päiväkirja!

Ensimmäiset muutosvastarinnan pesäkkeet on nyt näkyvissä. Muistatko kun kerroimme, että leikkaamme vain kuusi miljardia? No, ammattiliitot lällätteli meille eikä suostunu kuuntelemaan, joten me päätettiin leikatakin kymmenen miljardia. Jostain syystä kaikki suuttui siitä ja valittaa nyt ihan sikana. Miksei ne tajua, ettei me voida antaa tollasen dissauksen olla ihan ilmaista. Haters gonna hate.

29.11.2015

Nyt se sitten tapahtui, päiväkirja! Me oltiin luvattu muutamille kavereille, että me autettaisiin niitä pääsemään pälkähästä, kun kansainvälinen verotietojen jakaminen yleistyy tässä kohtapuoliin. Me oltiin tekemässä sellaista hallintorekisterihanketta, jonka avulla ne voisi päästä rangaistuksetta kun tietoja aletaan julkistamaan.

Asiantuntijat tietysti laittoi vastaan, koska niillä nyt on aina joku juttu korruptiota ja veronkiertoa vastaan. 😛 Ei siinä mitään, mutta Stubb meni sanomaan, että asiantuntijat on ihan tod tän takana. Vakuutteli sitä kovaan ääneen. Noh, asia olisi vieläkin voinut mennä läpi, mutta sitten joku kiittämätön toimittaja sai jostain tietää, ettei asiantuntijat yhtään ole tän takana. Nyt tässä on menossa ihan täysi hulabaloo, eikä me varmaan saada sitä rekisteriä läpi tällaisessa mediamyrskyssä. Pitäisi jo se kansa huolen omista asioistaan eikä aina sekaantuisi kun me uudistetaan!

24.2.2016

Hyvä päiväkirja

Opiskelijat kimmastuivat nyt jostain syystä. Sanoimme leikkaavamme koulutuksesta, ja nyt ne on kaikki ihan barrikadeilla. Toki on totta, että lupasimme jättävämme koulutuksen rauhaan, mutta ei kai ne nyt voi oikeasti odottaa meidän pitävän sitä lupausta? Ihme porukkaa.

Oli miten oli, me laitetaan Orpo lupaamaan ettei koulutuksesta enää leikata, kun se todennäköisesti tulee Stubbin tilalle valtionvarainministeriöön kesäkuussa.

14.6.2016

Kiltti päiväkirja

Me ollaan väännetty vaalivoitosta asti sellaista juttua kun yhteiskuntasopimus. Se on ollut lähes allekirjoitettuna jo monta kertaa, mutta aina ne ammattiliitot valittaa että me leikataan heikoilta ja annetaan vahvoille. Duh! Miten ne muuten ois vahvoja ellei me koko ajan annettais niille kaikkea? No, jokatapauksessa se sopimus on nyt allekirjoitettu! \o/

Me jouduttiin lupaamaan että kuntien talous pysyy kustannusneutraalina. Tarkoittaa siis käytännössä sitä, ettei kuntien talouksiin tule enää kovin suuria leikkauksia.

15.8.2016

Hei päiväkirja!

Me leikataan lisää koulutuksesta. Tiedetään tiedetään, me luvattiin olla leikkaamatta. Tää nyt on silti aika tärkeä juttu, joten ei tältä nyt voi välttyä. Jotkut opiskelijat ja AY-jyrät nyt kuitenkin veti tästä pultit. Luulisi jo niiden tajuavan, ettei rahaa tule taikaseinästä.

31.8.2016

Ei ole totta!

Me oltiin jo aloittamassa budjettiriihtä ja sitä rataa, mutta jostain puskasta tuli muutama ammattiliitto ja halusi lisäselvityksiä kuntaleikkauksista. Joo joo, oltiinhan me luvattu että niitä ei tule, mutta hitto soikoon tämä on Suomi! Me nyt vaan halutaan tämä juttu näin! Onko se oikeasti niin paljon pyydetty, että ammattiliitot pysyy kiky-sopimuksessa, mutta että me saadaan toimia ihan miten vain? Ihme sekoilua.

Hyvä päiväkirja, mikä siinä on, että rehellinen hallitus ei saa sitä kunnioitusta ja luottamusta jota se ansaitsee ja tarvitsee maan pyörittämiseen? Me ei kerta kaikkiaan tajuta, että mistä ne ammattiliitot aina keksii valittaa. Mukamas epärehellisyyttä siellä ja luottamuspulaa täällä, anna meidän kaikki kestää. Me ollaan pidetty meidän lupauksia juuri niin paljon kuin on ollut meille käytännöllistä, voiko enempää vaatia?

Oli miten oli, tarkasteltiin tässä viimeaikojen kannatuslukemia. Kaikki tämä draama ei tunnu vaikuttavan meidän pääpuolueen kannatukseen. Keskusta on edelleen isoin! Jee! Onneksi kansa ymmärtää.

Oi niitä aikoja.

Mainokset