Oikeudenkäynnistä

Kunnianloukkausoikeudenkäynti on takana ja tuomio puolittui. Kiitos tukijoille, ja erityisesti toimistotunteina paikalle vaivautuneille. Pelkästään saapumalla vahvistitte sanomaa siitä, että hallituksella on omistautuneita vastustajia muttei omistautuneita tukijoita. Toinen erityinen kiitos Helsingin tukitapahtuman järjestäjille.

Oikeudenkäynti ja siihen johtanut teko on nostanut paljon keskustelua, mikä oli osittain sen tarkoituskin. Keskustelussa kuitenkin liikkuu paljon virheellisiä oletuksia, syytöksiä ja kummallista logiikkaa, jonka takia on tarpeellista selventää muutama asia.

Usein kuultu heitto on huoli siitä, että jos kolan heittäminen hyväksytään, niin silloin meidän on hyväksyttävä myös tikarin heittäminen, murhat, terrorismi ja ydinsota. Toinen versio tästä argumentista on ajatus siitä, että jos hyväksyy hyökkäyksen Stubbia kohtaan, pitäisi myös hyväksyä hyökkäys ketä tahansa kadulla kulkevaa ihmistä kohtaan. Tämä kaltevan pinnan argumenttina tunnettu ajatteluketju tunnetaan myös logiikkavirheenä. Nyt ei ole kyse tikarin heittämisestä, murhasta tai ydinsodasta, eikä teosta kohdistettuna kehen tahansa. Nämä erilaiset kauhuskenaariot on suunniteltu välttämään keskustelua siitä konkreettisesta asiasta, josta on kyse.

Kola-attentaatin kohde ei ollut Stubbin mielipiteet, vaan Stubbin teot, joilla on konkreettisia uhreja, ja jotka aiheuttavat konkreettisia tuhoja. Muissa maissa tällaisia vallankäyttäjiä rangaistaan jopa vankeusrangaistuksilla. (Tapaukset 1 ja 2.) Suomessa valtiovallalla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia tai haluja tällaiseen, joten on olemassa kaksi mahdollista reaktiota: tehdä jotain lainsäädännön ulkopuolella, tai jättää asia sikseen.

Suomen valtaapitävien toiminta on viime vuosina alkanut olemaan sitä luokkaa, että rauhallinen vaalien odottelu ja keskustelukulttuuri ei enää ole niin vaaratonta, ihmisläheistä tai rauhallista, kuin millaista mainetta se kantaa. Jokainen passiivinen hetki ja tekemätön teko kantaa hintaa ihmisoikeuksissa.

Suomalaiset ovat perinteisesti ajatelleet, että kaikki hyvä ja kiva on sovitettavissa yhteen. Äänestämme samoja vanhoja puolueita kiltisti, koska uskomme sovittelevuuden ja omien tavoitteidemme käyvän yhteen. Kuitenkin viimeaikaisessa kyselyssä paljastui, että suomalaisten ja päättäjien huolet erkanevat yhä selvemmin toisistaan. Eniten suomalaiset ovat huolissaan työttömyydestä ja eriarvoistumisesta. Tähän mennessä olemme ajatelleet, että konsensuskulttuuri on paitsi sovitettavissa tähän tavoitteeseen, niin se myös suorastaan edesauttaa tavoitteen edistymistä.

Päivä päivältä käy selvemmäksi, että vaikka kuinka arvostaisimme sekä yhteiskuntarauhaa että sosiaalista oikeudenmukaisuutta, meidän on valittava näistä kahdesta tavoitteesta se tärkeämpi. Kansan tahto ei enää toteudu korruptoituneen ja mätänevän puolue-eliitin kautta, joten demokratiaa on ajettava muiden keinojen avulla.

Nykyisestä poliittisesta kulttuurista hyötyvät haluavat esittää tilanteen niin, että rauhallisen vaikuttamisen ainoa vaihtoehto olisi täysi sisällissota. Asia ei ole näin, vaan täysin väkivallattomia painostuksen keinoja on useita. Niitä mm. edellisessä blogikirjoituksessa. Kaadetaan hallitus ennen kuin tilanne todella vakavoituu.

Tapauksen yhteydessä on yritetty myös kysellä paljon henkilökohtaisia ja lakiteknisiä juttuja, mutta osoitan tässä täydellisen mielenkiinnon puutteeni aihetta kohtaan. Tietenkin tunnen lakia sen verran, että tiedän rikkoneeni sitä, ja kannan siitä kaiken vastuun. Sakkosumma on jo lähes kasassa pelkästä lähipiiristä, joten mitään kovin julkista keräystä tuskin tulee. Mielenosoituskeinona tuki on tietenkin aina hyvä, joten jos välttämättä haluat osoittaa tukesi, niin voit aina ostaa Työtön Suomi-pamfletin, josta menee muutamia roposia myös allekirjoittaneen tilille.

Tärkeintä on kuitenkin huomata, ettei kysymys ole kolasta, yksittäisestä teosta tai tekijästä vaan siitä, että Suomi eriarvoistuu, pieni eliitti muuttu pienemmäksi ja rikkaat yhä röyhkeämmiksi. Paras tapa tukea on tukea Joukkovoima-liikettä, tai siinä mukana olevia ihmisiä ja järjestöjä. Yksin tämä teko oli aika pieni, mutta osana isompaa liikettä sillä on merkitys.

Tässä ei ole kysymys radikalismista tai edes vasemmistolaisuudesta. Kysymys on kohtuudesta ja siitä, että oikeudenmukaisuus ei Suomessa toteudu.

Kiitän vielä kerran tukijoita, mutta ennen kaikkea toivon, että suhde muuttuisi ”tekijä-tukija” suhteesta ”tehdään yhdessä”-suhteeksi. Maassamme toimii edelleen hallitus, joka pääsi valtaan valehtelemalla, joka valehtelee edelleen ja jonka teoilla on hirvittävä hinta ihmisten hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden kannalta.

Hallitus: miksette jo tajua erota?

Pakollinen ironinen huumorikuva Facebookin linkkiä varten.

Pakollinen ironinen huumorikuva Facebookin linkkiä varten.

 

Mainokset

One comment

  1. Supportsimo · huhtikuu 2, 2016

    Laita sun tilinumero jakoon, et sinä sitä kokista yksin heittänyt, ite oon ainakin valmis lahjoittamaan muutaman euron sakoista!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s