Hallitus pitää syrjäyttää

Opiskelijat vaativat leikkausten perumista monta kertaa, dramaattisilla äänensävyillä ja uhmaa tihkuen opiskelijoiden mielenosoituksessa Helsingissä. ”Vaadimme hallitukselta…”, alkoivat monen puhujan lauseet.

… vaan entä jos hallitus ei tottele? Ollaanpa hetki rehellisiä itsellemme ja myönnetään, että kaikki, mukaanlukien mielenosoittajat itse, tietävät ettei mielenosoitus ollut valmis tekemään yhtään mitään asiansa eteen. Jos leikkaukset nyt tapahtuvat, niin korkeimmillaan odotettavissa on uusi vastaava mielenosoitus ensi keväänä.

Yhtä turhaa uhoamista harjoittivat opposition kansanedustajat. Entä sitten jos he ovat vihaisia tai eri mieltä? Oppositiolla ei ole pienintäkään halua käyttää sellaisia keinoja, joilla hallitus saataisiin nurin kolmen vuoden sisällä, ja kaikki tietävät sen. Sekä opiskelijat ja oppositio voivat realistisesti uhkailla hallitusta vain lievällä äänten menetyksellä, olettaen että äänestäjät eivät ehdi unohtaa kaikkea tätä kolmessa vuodessa. Hallitus tietenkin tähtää juurikin tähän jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Olisi tietysti typerää sanoa, että mielenosoitukseen ei olisi kannattanut tulla. Itsekin sain muutamaan kertaan selventää toimittajille ja ohikulkijoille syitä paikallaolooni, ja totisesti, leikkaukset ovat sellaisia, että on kait parempi tehdä jotain kuin ei mitään. Juju on siinä, että tällainen mielenosoituskulttuuri lähentelee jo sitä ”ei mitään”-päätä.

Eikö jo olisi korkea aika ihan tosissaan syrjäyttää valheilla ja epärehellisyydellä vallan kahvaan päässyt hallitus? Suomalaiset eivät äänestäneet tällaista politiikkaa. Opiskelijat tietenkin varmasti hämääntyivät vaaleja edeltävästä Sixpack-hallituksen leikkauksia kritisoineesta Sipilästä ja koulutuslupauksesta, mutta aika moni muukin on yllättynyt. Perussuomalaisten puolue on menettänyt suuren osan kannatuksestaan syistä, joista voisi kirjoittaa kirjan. Lisäksi vielä vaalien jälkeen ministerimme ovat sekoilleet hallintorekisterikohun ja veronkiertoskandaaleiden alla.

Tällaisen hallituksen syrjäyttäminen on, jos ei lain vaatima, niin demokratian periaatteiden vaatima teko. Se ei kuitenkaan onnistu ainoastaan toistamalla mielipidettään loputtomasti. On aika lopettaa puhuminen mielenosoittamisesta ja aloittaa puhuminen painostamisesta.

Hallitusta pitää painostaa eroamaan. Sitä ei voisi vähempää kiinnostaa yksi suutaan aukonut mielenosoitus, jonka tiedetään pysyvän rauhallisena ja laillisena jo ihan periaatteesta. Hallitus saa kuulla sanallisia vastalauseita eduskunnassa lähes joka päivä, eivätkä nekään ole hallitusta hetkauttaneet. Hallitusta pitää painostaa mm. valtaamalla virastotaloja, piirittämällä kokouksia, häiritsemällä kyselytunteja ja sabotoimalla hallituspuolueiden toimintaa sekä niiden järjestämiä yleisötilaisuuksia.

Tähän viimeisimpään kohtaan on todettava, että viimeinen niitti opiskelijoiden mielenosoituksen mitättömyydessä oli päätös kutsua hallituksen edustajia puhumaan mielenosoitukseen. Mistä lähtien tämä tapa tuli suomalaiseen mielenosoituskulttuuriin? Eikö hallitus ollut järjestäjien mielestä saanut tarpeeksi julkista puhetilaa, niin että sitä piti vielä erikseen järjestää? Onko hallituksella järjestäjien mielestä jotain oleellista annettavaa tähän keskusteluun? Sitä en niele, etteivätkö järjestäjät olisi huomanneet kuinka edellisilläkin kerroilla hallituksen puheenvuorojen järjestäminen hallitusta vastustaviin mielenosoituksiin tyrmättiin idioottimaisena ja typeränä.

Tätä vielä kirjoittaessani sain silmiini uutisen, jossa ministeri Grahn-Laasonen erikseen sanoo, ettei mielenosoitus käännä hänen päätään. Tosiaan, kukapa olisi uskonut.

miekkari

Mainokset

One comment

  1. Mölö mötti · maaliskuu 10, 2016

    Kumpa vain tarpeeksi paljon kansalaisia saisi nousemaan ylös taistelemaan sortoa vastaan, mutta kun ei.. Suomalaiset ovat jo pienestä pitäen opetettu niin herraa pelkääväksi kansaksi ettei heitä meinaa millään saada liikkeelle. Kuulen jatkuvasti ihmisten kyräilyä nykymenosta, mutta kuin koitan saada heitä lähtemään mukaan tekemään edes pienin teoin jotain muutosta aikaiseksi niin mitään ei tapahdu.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s