Heteromies feminismin puolella

On kaksi syytä, minkä takia pyrin välttämään feminismikeskustelua sikäli kuin sellainen välttely on moraalista.

Ensinnäkin haluan välttää sen ansan mihin äärioikeisto on mennyt, eli puhua valkoisen heteromiehen suulla siitä mitä naisten pitäisi ajatella. Miehet voivat parhaimmillaankin antaa naisille etuoikeuksia tai tukea, mikä ei tietenkään ole paha juttu. Pahimmillaan me päsmäröimme ja holhoamme naisille omaa politiikkaamme ja etuoikeuttamme. Suhtaudun varauksella ajatukseen, jonka mukaan naisten vapaudet voivat tulle miesten ylhäältä käsin antamana, ja siksi roolini tulee aina korkeintaan olemaan tukea antava. Etuoikeudet annetaan, mutta vapaudet otetaan.

Toisaalta feminismi ei ole persunuorien kammoama metafyysinen voima, jonka puolella joko on tai ei ole. Feminismi on mittava kokoelma erilaisia aatesuuntauksia. Feminismejä on olemassa niinkin paljon, että jos olet yhden kanssa samaa mieltä olet todennäköisesti toisen kanssa eri mieltä. Miehenä ensisijainen tehtäväni ei ole tehdä valintaa siitä miten feminismiä parhaiten ajetaan.

Kaiken tämän sanottuani miehetkään eivät saa olla aiheesta hiljaa, niin kuin kukaan ei saa olla hiljaa yhdestäkään epäoikeudenmukaisuudesta. Sen takia lienee järkevää tehdä ainakin yksi asia selväksi.

Toisin kuin naisvihamieliset selittelijät väittävät, miehet eivät menetä mitään naisten oikeuksien kasvaessa. Asemamme on jopa niinkin vahva, että epäilen joskus horjuttaako muutama mielenilmaus miesten valta-asemaa laisinkaan, ja se on suorastaan huono juttu. Mikäli suomalaiset miehet olisivat oikeasti niin surkeita ressukoita, että palkkatasa-arvo tai ihmisarvoinen kohtelu syöksee meidät vaivaistaloon, niin eikös se kerro enemmän suomalaisista miehistä kuin feminismistä?

Tämä ei tarkoita etteikö miehilläkin olisi omia ongelmiaan. Miehetkin voivat olla köyhiä, syrjittyjä, hiljennettyjä tai ihan muuten vain päähän potkittuja. Olisi kuitenkin ihan kohtuullista myöntää, että meitä ei potkita päähän koska olemme miehiä.

Tehtäisiinkö siis sopimus, ja lopetetaan se lapsellinen marttyyrinäytelmä? Meillä miehillä on asiat oikein hyvin sikäli kuin asiat liittyvät meidän sukupuoleemme. Meillä heteroilla asiat ovat vielä paremmin, sikäli kuin ne asiat liittyvät seksuaaliseen suuntautumiseemme.

ps. Sellaista feminismiä en kannata, joka teeskentelee rikkaiden naisten olevan samassa veneessä työläisnaisten kanssa. Kyllä teidät porvarinaisetkin vielä sieltä vallan kahvasta saadaan, sitä ei tulla pidättelemään.

naistenpäivä

pps. Tiedonantajassa oli kovaa faktaa naisten asemasta maailmassa.

Tilastojen mukaan naiset tekevät globaalisti kaksi kolmasosaa kaikista työtunneista ja tuottavat esimerkiksi ruuasta noin puolet. Silti naisten osuus tuloista on vain 10 prosenttia ja maapallon varallisuudesta vain yksi prosentti. 70 prosenttia maailman köyhistä on naisia ja tyttöjä. Kapitalismi ei ole kyennyt nostamaan naisia köyhyydestä tai edes takaamaan työstä riittävää palkkatasoa.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s