Mitä maahanmuuttokriitikot hyväksyvät?

Maahanmuuttokriitikot ovat mahdollisesti lapsellisin ilmiö Suomen politiikassa. Jostain syystä olemme ottaneet vakavissamme liikkeen, joka rutiininomaisesti hyökkää toisten suomalaisten kimppuun niin verbaalisesti kuin fyysisestikin, ja selittelee tätä parhain päin ”asiallisella keskustelulla” ja ”vaikean aiheen” kritiikillä. Maahanmuuttokriitikko on huolissaan suomalaiselta köyhältä otetusta rahasta, paitsi tietenkin jos suomalainen köyhä on laiskotteleva työtön, humanistinen opiskelija, nainen, seksuaalivähemmistöä edustava tai vihervasemmistolainen. Oikeastaan siis maahanmuuttokriitikot ovat huolissaan itsestään, ja suomalaisuus on kätevä keppihevonen.

Jotta voisi ymmärtää mitä tarkoitan, kannattaa seurata viimeaikojen Tynkkyskohua. Nyt on käynyt selväksi, että ainakin osa maahanmuuttokriitikoista on saanut tarpeekseen Perussuomalaisten hallituspolitiikan maahanmuuttolinjasta. Tynkkynen itsehän on ollut äänekkäimmillään erimielisyydestään maahanmuuton ja Kreikan tukipakettien suhteen.

Okei, eli Tynkkysen leiriä tukevat ja erinäiset persuihin pettyneet maahanmuuttokriitikot eivät hyväksy hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa ja europolitiikkaa. Asia selvä.

Samat ihmiset kuitenkin ovat tähän mennessä pysyneet kovin hiljaisina suomalaisen palkansaajan kohtaamiin hillittömiin leikkauksiin. Niin ikään hallituspuoleiden sisäistä kriisiä ei ole aiheuttanut vihaa ja ylimielisyyttä uhkuvat leikkaukset suomalaisen köyhän sosiaaliturvaan. Myöskin rikkaan eliitin mässäilyä edistävä hallintorekisteriuudistus on ollut kovin epäkiinnostava keskustelunaihe perussuomalaisissa piireissä.

Mitä enemmän Suomen poliittinen tilanne kehittyy, sitä selvempää on, ettei ”maahanmuuttokriittisiä” piirejä aikuisten oikeasti kiinnosta suomalaisen köyhän asema. Ei ainakaan siinä määrin, että asian puolesta oltaisiin valmiita tekemään mitään. Maahanmuuttokriitikolle suomalainen köyhä on vain keppihevonen, jonka varjolla voi rationalisoida omaa rasismiaan. Tämä hallitus on lyhykäisyydessään osoittanut, ettei maahanmuuttokriittisiä oikeastaan haittaa rahan meneminen, suomalaisten köyhien asema tai naisten asema. Heitä sapettaa oikeastaan vain väärä ihonväri.

Jotten vaikuttaisi kohtuuttomalta, tarjoan vielä Suomen rasisteille yhden mahdollisuuden osoittaa kirjoitukseni vääräksi. Lopettakaa maahanmuuton nostaminen tapetille nyt, kun pakolaisten virtakin on hiljentynyt ja käännytykset kiristyneet. Jos haluatte osoittaa olevanne suomalaisen köyhän puolella, liittykää kansanliikkeisiin, joissa vastustetaan veroparatiiseja, sekä köyhiltä leikkaamista. Aktivoitukaa niissä, niin ehkä tämän maahanmuuttokeskustelunkin voisi joskus ottaa vakavissaan.

Tätä muutosta odotellessa…

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s