Me emme vastustaneet pakkolakia – Me vastustimme leikkauksia

Minäkin olin eilen Perjantaina AY-liikkeen mielenosoituksessa rautatientorilla. 30 000 mielenosoittajaa ja yli 300 000 lakkoilijaa oli juuri se vastaus, jonka hallitus on ansainnutkin. Hallituksen edustajien saamat buuaukset olivat niin ikään oikea merkki.

AY-liike siis teki oikein, mutta jokin mielenosoituksen jälkipyykissä mättää. Perussuomalainen ministeri Lindström toteaa, että mielenosoitus on hyvä tapa ”purkaa paineita”. Lausunto on linjassa SAK:n Lylyn antaman lausunnon kanssa, jossa mielenosoituksen järjestämistä ylipäätään perusteltiin höyryjen päästämisellä, eikä suinkaan hallituksen hirviömäisen politiikan vastustamisella. On siis ymmärrettävä, että jopa AY-liikkeen johto on enemmän keskittynyt jäsentensä asenteiden, eikä siis hallituksen politiikan, muuttamiseen.

Mielenosoituksessa sain eräänlaisen vahvistuksen tälle pelolle. Niin opposition kuin AY-johtajienkin puheissa korostettiin sopimusyhteiskuntaa ja pakkolain vastustamista, ja heikoimpiin kohdistuneet leikkaukset saivat lähinnä moraalipahoittelua. Erityisesti Lylyn puheenvuoron keskeisin viesti vaikutti olevan se, että leikkaukset ovat täysin hyväksyttäviä, jos vain AY-liike on päässyt niitä neuvottelemaan.

Ikään kuin puheenvuoro itsessään ei ollut tarpeeksi paha, edellä linkitetyssä uutisessa huomautetaan, että ammattiliittojen keskusjärjestöt ovat jo suostuneet tekemään vaihtoehtoisia ehdotuksia leikkauslistoihin.

Nyt jos koskaan on äärimmäisen tärkeää lähettää viestiä opposition ja AY-liikkeen johdolle siitä, että me emme seisoneet sateessa vastustamassa pakkoleikkauksia. Me vastustimme ihan kaikkia leikkauksia.

Minun työttömyyteni ei muutu hyväksyttäväksi sillä, että AY-liike on päässyt neuvottelemaan siitä. Lapsiperheen menetetyt mahdollisuudet eivät ole oikeutettuja sillä, että ainakaan niistä ei riidellä. Kenenkään tavoitteena ei pitäisi olla ensisijaisesti sovinto, vaan kaikkien tavoitteena pitää olla leikkausten loppuminen. Köyhien ihmisarvo ei ole asia, josta on soveliasta neuvotella. Sitä voi vain puolustaa, ja sen vaatimuksiin tulee ainoastaan myöntyä.

"Vaadimme saada myöntyä leikkauksiin!" - vai: "Ei leikata!"
”Vaadimme saada myöntyä leikkauksiin!” – vai: ”Ei leikata!”

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s