Kaksi viikkoa vaaleista ja takit kääntyvät kuin tuulettimet

Ihmetyttääkö joskus kun Suomen politiikassa ei saada mitään ikinä aikaan? Syitä selkärangattomaan valtionjohtoon voi seurata reaaliajassa nyt, kun hallitusneuvottelut ovat mediassa esillä joka tunti. Jo tässä vaiheessa on käynyt selväksi, että kaksi pääasiallista hallituspuoluetta ovat nielleet niitä suurimpia vaaliteemojaan kuin nälkäiset aamupuuroa.

Suurimman selkärangattoman palkinnon saa Perussuomalaisten puolue, jonka koko olemassaolon suurimpia teemoja on ”EU-kriittisyys” sekä etelän tukipakettien vastustaminen. Keskeinen teema ei tietenkään tarkoita, etteikö muita prioriteettejä voisi olla. Kun Timo Soinin nenän alla roikotettiin ministerinsalkkua useamman päivän ajan, niin johan se Perussuomalaisten periaate otettiin, murhattiin kylmäverisesti ja vedettiin vessanpöntöstä alas. Perussuomalaiset nimittäin peruivat yhden suurimmista kynnyskysymyksistä, ja tekivät ns. ”Kreikka-rauhan”. Tällä tavalla EU:n pankkitoiminta saa Perussuomalaisilta siunauksen ja Soini saa ministerinsalkkunsa.

Toinen esimerkki politiikasta nähtiin, kun Keskusta päätti ilmoittaa todellisen talouspolitiikkansa vasta vaalien jälkeen. Sipilän ennen vaaleja ilmoittama 2,3 miljardia muuttuikin yhtäkkiä kymmeneksi(!) miljardiksi, kun ammattiliitot eivät suostuneetkaan allekirjoittamaan kuolinkäskyään. Kukapa olisi uskonut, että yhteiskuntasopimukseksi naamioitu EK:n politiikka ei herätä intohimoja AY-liikkeessä?

Hallitus ei tietenkään ole vielä lopullisesti muodostunut, joten tässä ehtii nähdä vielä vaikka mitä. Todennäköisesti ainoa rehellisenä pysyvä puolue on Kokoomus, joka täysin avoimesti vihaa työntekijöitä ja köyhiä, ja todennäköisesti juuri sen takia hävisi vaalit. Olisi mielenkiintoista nähdä, olisivatko Keskusta ja Perussuomalaiset saaneet näin paljon kannatusta, jos käytännön politiikka olisi ollut tiedossa ennen vaaleja.

sipilä

2 vastausta artikkeliin “Kaksi viikkoa vaaleista ja takit kääntyvät kuin tuulettimet

    1. En ole varma mitä ajat takaa, mutta ehkä kannattaa mainita sen verran, etten ole demari eikä katkeruus tee jostain asiasta väärää.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s