Veropakolaiset poliittista agendaa ajamassa

Kyllä, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto muuttaa perheineen Portugaliin. Muutoksen perusteluksi ilmoitettiin rikkaille tyypilliseen marttyyrisävyyn perintöveron korkeus ja kohtuuttomuus. Vuorineuvoksen mukaan hänen lapsensa joutuisivat maksamaan perintöveroa kymmeniä miljoonia vuoden sisään.

Jos menehtyisin yllättäen, lapseni joutuisivat maksamaan perintöveroa kymmeniä miljoonia euroja vuoden sisällä. Hehän perisivät osakkeeni eikä pankki antaisi lainaa niitä vastaan”

Kyseessä on tietysti osakekeinottelijoille tyypillistä itkemistä ja uhriutumista, jota harjoitetaan veroasteesta riippumatta, mutta väite kieltämättä vaikuttaa päällisin puolin uskottavalta. Kaikkihan tietävät, että Suomessa on korkea veroprosentti, oli sitten sen puolella tai sitä vastaan, ja pakkohan maailmassa on olla paljonkin kevyemmän verotuksen maita.

Vaan kuinkas sattuukaan, ensin Helsingin Sanomat joutuu keventämään omaa juttuaan, kun Turun yliopiston finanssioikeuden professori oikoo jutussa esitettyjä väitteitä. Sitten Helsingin kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen ottaa tehtävääkseen toden teolla purkaa sen tilanteen, josta vuorineuvos Toivanen-Koivisto tekee ongelman, ja ilmenee, että kyseessä ei ole kohtuuton käytäntö lainkaan, ellei sitten niinpäin, että verotus on kohtuuttoman kevyttä.

Aivan, veropakolaisuudessa on vähemmän kysymys muka korkeasta ja vaikeasta verotuksesta, ja enemmän kyse siitä, että Suomen rikkain omistajaluokka ei pysähdy eikä hiljene, ennen kuin veroprosentti on nolla.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s