Perussuomalaiset nuoret rasistikliseiden äärellä

Perussuomalaiset nuoret ovat nähneet tässä viimepäivinä valtavasti vaivaa purkaakseen stereotypioita. Ikävä kyllä, sitä tehdään tavalla, joka lähestulkoon vahvistaa niitä. Ensin perussuomalaiset nuoret julkaisivat koskettavan videon, jossa ”ihan tavalliset ja perusjärkevät” perussuomalaiset nuoret kertovat kuinka ikävää kohtelua he saavatkaan vastaansa. Stereotypioita rasismista purettiin rasistikliseillä, kuten: ”meillä on kavereissa myös maahanmuuttajia, joten emme voi olla rasisteja.” Kalevassa taas kerrotaan perussuomalaisten seksuaalivähemmistöön kuuluvasta ehdokkaasta, joka vastustaa homoliittoja. Ilmeisesti tämän on tarkoitus olla näyttö siitä, että kyseessä ei olisi ennakkoluulo.

Vaan kertovatko nämä oikeastaan mitään järjestöstä, joka tekeytyy marttyyriksi kilpaa oikeiden marttyyrien kanssa? Jos mm. maahanmuuttajakaverit ja aktiivit ovat todiste rasismin poissaolosta, niin natsipuoluekaan ei ollut rasistinen, koska hyväksyihän se puolustajikseen juutalaisia. Tiedän, natsikortti on klisee, mutta tehtäköön selväksi, että maailmassa ei rasistisia puolueita olekaan, jos näin keppoisin perustein voi päästä rasistin leimasta eroon.

Myöskään homoliittojen vastustaminen ei ole sen uskottavampaa vaikka sen tekisikin seksuaalivähemmistöön kuuluva. Tämä todistaa korkeintaan sen, että myös seksuaalivähemmistöissä voi olla keskiaikajalla eläviä moralisteja.

Persupennut eivät myöskään vakuuta yleisemmällä viestillään, vaikka nyt yksityiskohtiin emme puuttuisikaan. On toki ikävää että heitä leimataan rasisteiksi, mutta siihen auttaisi paljon enemmän se, jos he eivät olisi rasisteja. Myöskään stereotyypeistä itkemistä en aio kuunnella järjestöltä, joka ei paljoa ajattelua harrasta kun kyse on kommunisteista tai maahanmuuttajista. Nimim. jos saisin euron aina kun persut tekevät perättömiä ja suorastaan seinähulluja syytöksiä minusta tai järjestöistäni, olisin jo rikas mies.

Noin yleisemmin rasismista ja ennakkoluuloista on sanottava sen verran, että jos joku aloittaa puheenvuoronsa korostaen kuinka ”ei ainakaan ole rasisti tai ennakkoluuloinen”, niin silloin herää aina kysymys, että onko meillä jotain syytä muka epäillä sitä. Efekti on hieman sama, kun kovimmat propagandalaitokset idässä ja lännessä korostavat kuinka heidän tietonsa on ”puolueetonta ja objektiivista”.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s