Maahanmuuttajien tuhlailusta

Miksi kaikkein rasistisimmat tölväykset alkavat aina sanoilla: ”en ole rasisti, mutta…” ? Lähimenneisyydessä on puhuttu maahanmuuttajien lastenvaunuista ja nyt sitten Pohjalaisessa tuotiin esille, että onpa myös yksi maahanmuuttajaperhe ostanut ”luksussuklaata”. Muistan myös kuulleeni erään lieksalaisen huhun, että olisipa myös maahanmuuttaja nähty ihan auton kyydissä.

Maahanmuuttajien, ja jossain määrin myös suomalaisten köyhien, kulutuksen kyttäämisestä on tullut jonkinlaista muotia. Kaiken karvaiset ”tasa-arvosta huolestunteet” aktivistit rakastavat luetella tuotteita, joita tumma mies ei saisi ostaa, vaan ostaapa kuitenkin. Näitä pidetään ilmiselvinä merkkeinä maahanmuuttajien mädännäisyydestä ja siitä, että he saavat aivan taatusti jotain salaista rahaa, jota suomalaiset eivät ikinä voisi saada. Yleensä nämä vaivoin naamioidut rasismin puuskat saatellaan moralisoiden sitä, kuinka samalla jossain on joku surkea suomalainen joka pyytäisi kyynel silmässä voinokaretta näkkileipänsä päälle, mutta ilkeät sosiaalitoimiston tädit eivät anna.

Jotta kerrankin asiaan ottaisi kantaa joku ihan oikeasti toimeentulotuella elävä suomalainen: ei, meitä suomalaisia köyhiä ei syrjitä, eikä meillä ole mitään syytä olla kateellisia maahanmuuttajille.

Suomen kaappirasisteilla ja konservatiiveilla tuntuu olevan sellainen jännä käsitys sosiaalituesta, että sitä ei kerta kaikkiaan ansaitse, jos ei pienten tulojen lisäksi näytä, kuulosta ja tuoksu köyhältä. Sosiaaliturvaa saavan pitää pukeutua ryysyihin, syödä vain pahaa ruokaa, puhua hiljaisella ja anteeksianovalla äänellä ja olla muutenkin habitukseltaan nöyrä ja kiltti. Jos joku puhuukin oman arvonsa tuntien, pukeutuu vähänkään siistimmin tai, luoja paratkoon, on hoitanut pienet raha-asiansa hyvin ja ostaa kerrankin hyvää ruokaa, niin eihän hän kerta kaikkiaan voi oikeasti tarvita sosiaaliturvaa. Eihän?

Olen kirjoittanut tästä aiemminkin, mutta sosiaaliturvaan jostain käsittämättömästä syystä liitetyssä hyväntekeväisyyden ajattelussa on jotain äärimmäisen loukkaavaa. Maahanmuuttajilla ei ole mitään pyhää velvollisuutta näyttää köyhältä vain jonkun keski-ikäisen persun mieliksi. Totuus kun on se, etteivät nämä konservatiivisen moraalin ristiretkeläiset tiedä yhtään mitään siitä, mistä maahanmuuttajat ovat rahansa saaneet ja miten ne oikeastaan käytetään.

Tiesitkö muuten, että maahanmuuttajat Suomessa ovat selvästi kantaväestöä yritteliäämpiä? Ehkäpä olettamuksesi sosiaaliturvalla ostetusta suklaasta onkin läpikotaisin rasistinen, sillä ethän sinä voi tietää onko maahanmuuttaja vaikka töissä tai peräti kymmeniä ihmisiä työllistävä. Ja entä jos kyseessä onkin sosiaaliturvaa? Eivätkö suklaasta pitävät kalja-mahaiset keski-ikäiset miehetkin tarvitse sosiaaliturvaa, vai onko se yksinomaan näkkileipää kerjäävien pikkutyttöjen ansaitsema pyhyyden muoto?

Monen hyväntekeväisyys-mentaliteettiin juuttuneen ja sosiaaliturvan väärinkäytöstä huolestuneen ajatuksena tuntuukin olevan se, että sosiaaliturvasta pitää tulla veronmaksajalle hyvä mieli, eikä niinkään se, että sosiaaliturvalla pitäisi auttaa pienituloisia. On kerta kaikkiaan vastenmielistä, että kaltaisiani kantaväestöön kuuluvia toimeentulotuella eläviä käytetään perusteluna jonkun limaisen konservatiivin rasismille. Minä en ainakaan kadehdi maahanmuuttajia, ja toivon heidän asemansa parantuvan ja heille kaikkea hyvää. Etsikää te rasistit joku toinen keppihevonen.

4 vastausta artikkeliin “Maahanmuuttajien tuhlailusta

 1. Sama vanha ”En ole rasisti, mutta…” -vastuuvapauslauseke tosiaan toistuu tuossa Karin Toivolan mielipidekirjoituksen alussa lähes sellaisenaan. Hyvää tämä ”ihmisaktivisti” varmaankin tarkoittaa, mutta ennakkoluuloiset päätelmät ”luksussuklaasta” ostoskärryistä jäävät pahasti puolitiehen, kuten toteatkin. Kioskiyrittäjät, pienten myymälöiden ja kahviloiden pitäjät monesti ostavat ”tukkuostoksensa” vähittäiskaupasta ja heillä on sitä varten tili kaupassa eli ”joku kirja”, johon ostokset kirjataan. Jostain muustakin voi toki olla kyse, mutta vaikkapa tummempi ihonväri ei todellakaan tarkoita, että kyseessä on toimeentulotukiasiakas.

  Mielestäni olet hyvinkin asian ytimessä puhuessasi maahanmuuttajilta edellytetystä ”nöyryydestä”: moni ”kansallismielinen” tuntuu olevan juuri sitä mieltä, että pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja muidenkin maahanmuuttajien olisi jatkuvasti osoitettava kiitollisuutta ja nöyrää asennetta ”meitä”, heidän ”isäntäväkeään” kohtaan, jotka heitä ”suvaitsemme”, tai vaikka emme ”suvaitsisikaan”. Vastenmielistä, todellakin.

 2. LOL
  Mädättäjä ja lapselliset fraasit joita toistellaan kun faktat ja todellisuus eivät kohtaa..Kuinka ihastuttavan tuoretta.

 3. ”Tiesitkö muuten, että maahanmuuttajat Suomessa ovat selvästi kantaväestöä yritteliäämpiä? ” Tiesin, he saavat kaksi vuotta työskennellä ilman veroja. Ja kovinhan he yrittävät pärjätä myös rikostuloksissa. Raiskaukset taitaa mennä muiden ohi.

  1. ”Tiesin, he saavat kaksi vuotta työskennellä ilman veroja.”
   Jos puhut pääomatappioiden verovähennysoikeudesta, jotka katsotaan aina kahden vuoden ajalta, niin oikeus koskee myös suomalaisia. Ei ole olemassa verovapauksia, jotka koskevat tiettyä etnistä ryhmää.

   ”Ja kovinhan he yrittävät pärjätä myös rikostuloksissa. Raiskaukset taitaa mennä muiden ohi.”
   Miehet pärjäävät rikostilastoissa vielä paremmin, ja etnisyydestä riippumatta. Tilastot kertovat ainoastaan korrelaation, mutta eivät ikinä kausaliteettiä. Maahanmuuttajien rikostilastoista on tehty paljon uskottavampaakin ja ihan akateemista tutkimusta, ja niiden viesti ei ole mitään hommafoorumin älämölöä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s