Timo Soini vastaa ryöpytykseen… vai vastaako?

Perussuomalaisten Timo Soini on viettänyt viimepäivät poliittisessa kiirastulessa, kun hän oli ottanut kantaa Israelin hyökkäykseen Gazan kaistaleella. Rehellisemmin ilmaistuna Soini siis puolusti Israelin hyökkäystä, ja hän myös hyväksyi Israelin valtavan etnisen puhdistuksen ”tiettyyn rajaan asti”. Saatuaan vastaansa odotettua raivokkaamman pilkkamyrskyn kaikilta sydämen omaavilta suomalaisilta, Soini on viimein vastannut skandaaliin. Vastaus on sitä luokkaa, että haluan blogissani korostaa sen tahatonta komiikkaa.

Suora lainaus jutusta:

Se, että olen sekä perussuomalaisten että ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja ei voi viedä sananvapauttani ja tehdä minusta latteuksia horisevaa poliitikkoa, joka ei sano yhtään mitään vaan pyörittelee asioita nurkasta toiseen, Soini kirjoittaa.

Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta eikös Soinia pilkata juuri poliitikkomaisesta horinoinnista? Kuka tahansa selkärankainen tuomitsee Gazan epähumaanin saarron, ja Soinilta odotettiin vähintään Israelin iskujen tuomitsemista, vaikka hän nyt ei palestiinalaisten puolelle heti astuisikaan. Sen sijaan Suomi sai kuulla lasten tappamisen ymmärtämistä ”tiettyyn rajaan asti”, latteaa hourailua jonka veroista harvoin näkee.

Tilanne on hieman sama, kuin poliitikko ottaisi vahvan kannanoton tyyliin: ”ehdoton ehkä!”, ja sitten puolustelee kannanottoa sillä, että se on parempi kuin ”mahdollinen ehkä”. Tällaista ei voi keksiä.

Minä olen sellainen mies, joka sanoo myös ystävilleen ja omilleen suoraan. Kysykää vaikka perussuomalaisilta. Saan suuni auki myös juutalaisille ystävilleni.

Joo Soini saa kyllä suunsa auki, ja siitä onkin koko Suomi kärsinyt enemmän kuin tarpeeksi. Sitten kun sieltä suusta saataisiin selvä kanta tulitauon puolesta, Israelin iskujen tuomitsemiseksi tai ylipäätään vain ihan oikea mielipide, niin hyvin menisi… tai noh, ainakin paremmin menisi. Se että Soini kertoo kavereilleen ”Soinismeja” ja muita ympäripyöreitä jorinoita ei tarkoita, että kyseessä on rehellisen suomalaismiehen suoraselkäinen kannanotto. Onhan se selvää, että kun Soini avaa suunsa, niin älyllinen keskustelu on kärsinyt jo pienen tappion.

Soini perkele!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s