Jos apu on tällaista, niin älkää auttako

Savossa on noussut kohu dyykkajan ja paikallisen Lidl-ruokakaupan välillä. Lidlin roskiksista dyykannut opiskelija sai vastaansa rikosilmoituksen, kun oli järjestelmällisesti hyödyntänyt jo pois heitettyä ruokaa.

Lidlin vastaus kuului seuraavasti:

 emme hyväksy sitä tuoteturvallisuussyistä. Kun myymme tai lahjoitamme tuotteita, takaamme samalla, että meiltä luovutetut tuotteet ovat turvallisia käyttää. Roskiksesta löytyvän ruoan turvallisuudesta emme voi ottaa vastuuta. Tästä syystä jäteastiamme ovat lukittuja, Lidlin viestintävastaava Pilvi-Sisko Riikonen kommentoi.

Niin juuri dyykkaajat, ihan vain terveytenne vuoksi teimme teistä rikosilmoituksen! Jos Lidl olisi rehellinen auttamishalunsa kanssa, niin ehkäpä paikalla olisi poliisin ja piikkilangan sijasta varoituksia, opastuksia tai vaikkapa paremmin pakattua jätettä. Koska Lidliä kuitenkin kiinnostaa lähinnä kyykytettyjen kyykyttäminen, niin toimet ovat tällaisia.

Mutta ihan noin yleisestikin kaikki tuki Samille. Mikä se on se yhteiskunta, jossa oikeus ruokaan on tasan yhtä suuri kuin lompakkosi sisältö? Entäs se yhteiskunta, jossa kauppa ja laki katsovat oikeudekseen heittää nälkäisten edestä ruokaa roskikseen, vain koska muut toimet eivät olisi rahallisesti tuottavia? Tässä tapauksessa Suomen laki on se suurin rikollinen.

2 vastausta artikkeliin “Jos apu on tällaista, niin älkää auttako

  1. Ei se ole yksistään Lidl. Kaikki kaupat nykyään toimivat tuolla tavalla, koska Suomen Laki niin vaatii.

  2. Hyvä Eräs Isä, saisiko lakipykälän?

    Meinaan että ei käsittääkseni voi olla olemassa lakia, joka pakottaa asianomaisrikoksessa asianomaista nostamaan syytteen. Eihän silloin enää ole kysymyksessä asianomaisrikos..?

    Käsitykseni mukaan on niin, että mitä tulee roskiin ja roskalaatikoihin, niin ne ovat jäteyhtiöiden omaisuutta, eivät kauppojen, joten liike ei edes ole se asianomainen (paitsi tilanteissa, joissa liikkeen alueelle on ”murtauduttu” esimerkiksi ylittämällä aita tai muulla metodilla).

    Monesti käy niin, että syytetään lakia, vaikka syynä ovat isojen liikeyritysten tai ketjujen ylläpitämät käytännöt.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s