Perussuomalaisia niputetaan, eikä aivan syyttä

Ilta-Sanomat on syöksynyt Perussuomalaisten apuun! Tänään julkaistu juttu kauhistelee sitä seuraa, mihin Perussuomalaiset ovat joutuneet eurovaalien uutisoinnissa. Nämä suomalaiset ”isämmaantoivothan” pääsivät taannoin Huffington Postin listaan, jossa käytiin läpi yhdeksän pelottavinta äärioikeistopuoluetta eurovaalien listoilta. IS käsittelee listaa näin:

Seura, jossa perussuomalaiset esitellään, voi herättää hämmennystä…

…Perussuomalaiset ovat tehneet pesäeroa Euroopan äärioikeistolaisiin puolueisiin. Puolue kommentoi ennen eurovaaleja, että ei aio liittoutua europarlamentissa Kansallisen rintaman kanssa.

Eli persut ovat kuitenkin Euroopan mittapuulla kilttejä, eikö niin?

Toki Perussuomalaiset ovat puolueena tehneet edellä mainittua pesäeroa, mutta se jää poliittisen taktikoinnin tasolle, sillä persut ovat sekopäisen rasistisissa ja täydellisen fasistisissa ulostuloissaan suoraan verrattavissa Euroopan muihin sekopäänatseihin.

Panssareita Ateenan kaduille

Se, että minun ilmeisesti tarvitsee käydä tätä historiaa lävitse, on huolestuttavaa sinänsä, mutta käykäämme nyt kertauksen vuoksi läpi Perussuomalaisten historiaa.

Vuonna 2011 Jussi Halla-Aho, Ilta-Sanomien jutussa kevyellä maininnalla ohitettu persujen uusi meppi, vaati panssarivaunuja Ateenan kaduille. Moni on sittemmin puolustellut Halla-Ahoa sillä, että lausunto ei oikeastaan vaatinut panssareita Ateenan kaduille, vaan jotenkin filosofisesti huomautti demokratian puutteita.

Ehkä minä sitten olen aivopesty punikki tai jotain, mutta minä en ihan oikeasti näe millä mekaniikalla alla oleva lainaus ei vaadi Kreikkaan sotilasjunttaa:

Juuri nyt Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla

Sikäli kun puhutaan tästä tuoreesta mepistämme, pitää muistaa, että tuon veijarin blogihan on saanut jo ihan viralliselta tasolta tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lainaus Ylen jutusta:

KKO:n mukaan Halla-aho väitti kirjoituksessaan muun muassa, että islaminuskonto on pedofiliauskonto ja että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen ja ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. KKO perustelee, että Halla-ahon islaminuskoa koskevat väitteet olivat sisällöltään ja ilmaisutavaltaan herjaavia ja häpäiseviä.

KKO katsoi luonnehdintojen olevan somaleita kansanryhmänä panettelevia ja solvaavia. Lausunnot olivat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja mahdollisesti jopa vihaa niiden kohteena olevaa kansanryhmää kohtaan. Vihapuheiden kaltaisina lausumina Halla-ahon näkemykset eivät KKO:n mukaan nauttineet sananvapauden suojaa.

…Kuten on ainoastaan oikein ja kohtuullista.

Koko puolue on täysin sekaisin

Puhun Halla-Ahosta, koska hän on uusi meppi, mutta Perussuomalaiset olisivat päässeet vaivatta HP:n listalle ilman tätä salonkirasistien messiastakin.

Vuonna 2011 valtaosa puolueen kansanedustajista teki aloitteen siitä, että nuorten laittamista pakkotöihin selvitettäisiin.

En voi tässä millään painottaa tarpeeksi sitä, että me tosiaan puhumme puolueesta, joka on löytänyt suuren määrän kansanedustajia allekirjoittamaan pakkotyölain edistämistä. Muutamat persut ovat minulle netissä sanoneet, että asia on menneen talven lumia, mutta itse nuorena en näe asiaa ihan noin.

Vaikka Perussuomalaiset olisivat ehdottaneet pakkotyötä nuorille vuonna 1950, ja katuneet päätöstä sen jälkeen, ei se mielestäni ole mitenkään vanhentunut rikos. Minulla kun on tällainen ikävä tapa ottaa aika vakavasti sellaiset tahot, jotka ovat vielä suhteellisen tuoreessa historiassa ehdottaneet minua pakkotöihin. Syyttäkää minua sitten vaikka vihervasemmistolaisesta mädättämisestä.

Sitten on näitä muita tapauksia, kuten natsitervehdys eduskunnassa persujen vahtivuorolla, Lieksan persujen kannanotto siitä, että Somalien läsnäolo huoneessa tekee siitä ”epäpuhtaan” ja itse peruspomo Timo Soinin jopa maailman mittakaavassa fanaattinen tarve kieltää abortit. Tämä viimeinen aiheuttaa tavallaan jopa hilpeyttä, sillä Soini perustelee kantaansa katolisella uskollaan, vaikka itse Paavi on ollut paljon säyseämpi kannanottojensa kanssa.

Listaa voisi jatkaa edelleen, ja on omalla tavallaan jopa häkellyttävää, että tällaisellekin tekstille on syntynyt Suomessa tarve. Jos jonkun mielestä Perussuomalaiset edustavat jonkinlaista maltillista tai vähintään perusjärkevää linjaa, niin suosittelen lukemaan lehtiä… mitä tahansa lehtiä.

Kännissä ja läpällä

Antamani esimerkit ja tapaukset on toki kaikki selitelty ja pyydelty anteeksi kymmeneen kertaan ja erikseen. Kuitenkin jo se tosiasia, että persuilla on jatkuva tarve pyydellä anteeksi ja selitellä tekojaan, kertoo jotain puolueen toiminnasta. Perussuomalaiset tekosyyt ovat tarpeellisia niin usein, että niiden ympärille on jo muotoutunut omaa kulttuuriaan. Joka toinen ulostulo Perussuomalaisissa paljastuu aina jälkeenpäin ”vitsiksi”, joskaan kovin harva puolueen ulkopuolella tajuaa näistä vitseistä ainuttakaan. Ehkäpä koko puolue onkin vain suuri vitsi.

Sitä en usko, ettäkö Perussuomalaisten skandaaleissa ja rasistikohuissa olisi kyse yksittäistapauksissa. Jos kuitenkin hyväksynkin sen, että hommalainen siipi olisi puolueessa vähemmistö, herää kysymys siitä, että miksi sitä siedetään? Soinilla on monta kertaa ollut, ei ainoastaan tekninen, vaan myö poliittinen mahdollisuus potkia rasistit ulos puolueesta (katso kohut yllä), mutta Perussuomalaisten selvä linja on puolustaa ja hyysätä puolueensa kaikkein hulluinta rasistisiipeä.

Pitää myös muistaa, että vaikka me ajattelemme persuja maltillisina ja huolestuneina populisteina, niin eihän Marie Le Peninkään puolue ratsasta sillä, että se vaatii juutalaisia uuneihin. Kyllä kaikki oikeistorasistiset puolueet ovat keränneet suosiota voivottelemalla muita sosiaalisia ongelmia aina työttömyydestä korruptioon. Perussuomalaiset eivät siis ole siinäkään mikään Eurooppalainen poikkeus.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s