Tästäkö Suomessa keskustellaan?

Suomessa puhutaan köyhyydestä ja ihmisoikeusrikkomuksista ikään kuin ne olisivat yksinomaan kehitysmaiden ongelmia. Toki Suomessa on moni asia hyvin verrattuna maailman keskitasoon, mutta pieni nöyrtyminen ei olisi täälläkään pahitteeksi.

Luin tänään Tarja Filatovin kommentin perussuomalaisten pakkotyöintoilusta. Niin kohu kuin kommenttikin ovat hieman vanhoja, mutta puheenaihe ei ole vanhentunut.

Tarja Filatovin kirjoitus ei sinänsä ota kantaa pakkotyöhön, mutta huomauttaa asiallisesti, että eihän Suomessa saa nykyäänkään kieltäytyä työstä. Sen enempää ottamatta kantaa Filatovin tekstiin, haluan kysyä yleisellä tasolla, että haluammeko me ihan oikeasti käydä tämän keskustelun?

Suomessa tosiaan joutuu karenssiin, jos kieltäytyy työtarjouksesta joka on tehty Filatovin mainitsemissa puitteissa. Näiden sääntöjen seurauksena jo 20 000 suomalaista elää täysin toimeentulotuella ja asumistuella. Ilmeisesti tämä kurjuus ei ole perussuomalaisille tarpeeksi.

Erityisen ongelmalliseksi tilanne on kehkeytynyt jo jonkin aikaa sitten, sillä jo nykyinen lainsäädäntö rikkoo räikeästi ILO:n pakkotyösäädöksiä. ILO:n artikkelissa, jossa määritellään pakkotyö ja pakkotyön muotoja, mainitaan erikseen karenssit ja etuuksien kieltäminen kansalaisen työstä kieltäytymiseen vedoten.

Tähän sitä sitten ollaan tultu. Elämme maassa, jossa keskustellaan naama peruslukemilla siitä, että kannattaako täällä rikkoa pakkotyölakeja vähemmän vai enemmän selvästi. Pakkotyöhän on täällä karua todellisuutta, kuten jo edellä totesin, mutta onko tässäkin asiassa pakko teeskennellä, että asia on jotenkin monimutkainen, ja että kaikki näkemykset ovat samanarvoisia?

Pakkotyö, niin persujen kuin nykyisen lainsäädännönkin taholta, on kansainvälisen lainsäädännön vastaista. Se ei ole kompromissien tai konsensuksen aihe, ja ainoa oikea reaktio pakkotyöhön on vastustaminen. Tämän pitäisi olla jo perussuomalaisenkin ymmärrettävissä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s