Encyclopedia politica

Tiedän, että humoristisessa mielessä tehtyjä politiikan sanakirjoja on tehty ennenkin, mutta teenpä tässä oman. Edessänne on kokoelma suomenkielisiä käännöksiä tuoreimmista poliittisen jargonin päähänpistoista ja manipuloinnin kruununjalokivistä.

Vastuu (politiikassa)

Kaikkien mielestä oma politiikka on vastuullista, mutta toisten ei. Ainoastaan harvoilla on kuitenkaan kyky luulla, että silkka omassa vastuullisuudessaan kylpeminen tekee näistä näkemyksistä totta.

Vastuu (yksilön)

Kun työttömyys vähenee, on kaikkivoipa hallitus ja päähallituspuolue saanut tämän aikaan. Kun työttömyys kasvaa, kannattaa kuitenkin korostaa yksilön vastuuta. Tällä tavalla puolueesi ei ikinä häviä.

Velka

Kun yksilö ottaa lainaa, se on itsenäistä taloudenhoitoa ja isänmaallista laman kaatamista. Kun valtio ottaa lainaa, se ei ole lainaa, vaan se on velkaa. Muista myös, että siinä missä yksilön kulutusjuhla kaataa lamaa, valtion kulutusjuhla vain pahentaa sitä.

Huomautus: Ei koske Suomen valtiota.

Kompromissi

Jos poliittinen vastustajasi onnistui integroimaan sinut osaksi omaa politiikkaansa, vaienna kritiikki vetoamalla konsensukseen ja kompromissin tarpeeseen. Kriitikkosi todennäköisesti eivät vastusta kompromisseja sinänsä, mutta tämän ei pitäisi haitata.

Vallankumous

Toriliikkeet Tunisiassa ja Egyptissä ovat demokratian uusi toivo ja sorrettujen kansalaisten koskettava kollektiivinen ponnistus. Kun kirjaimellisesti sama liike tekee mielenosoituksia Britanniassa täysin samoilla vaatimuksilla, he ovat anarkistisia kiven heittäjiä sekä angstisia teinejä.

Yritys

Yhtiö

Yrittäjien etu

Nokian, Applen ja Coca-Colan etu.

Sijoittajat

Deutche Bank ja Goldman Sachs

Työtön nuori

Laiska vätys, josta ei ole mihinkään. Häntä pitää jatkuvasti kannustaa tekemään kaikkea, ja silloinkin pitää ennen pitkää turvautua pakotteisiin. Hän ei halua tehdä töitä. Silloinkin kun hän haluaa tehdä töitä, ei hänelle kannata siitä mitään maksaa.  Vaalien alla hän kuitenkin muuttuu ahkeraksi tulevaisuuden selkärangaksi, jonka ystäviä kaikki haluavat olla.

Kannustin

Taloutta kehitetään parhaiten kannustamalla yritysjohtajia sekä sijoittajia suuriin tekoihin palkankorotusten ja bonusten avulla. Työntekijät eivät kuitenkaan moisesta motivoidu, laiskistuvat vain ilmaisesta lounaasta. Köyhiä piiskataan eteenpäin palkka-alen voimalla sekä yleisellä uhkailulla.

Turkistarhaus

Turkistarhaus työllistää monia. Niin työllistää myös huumekauppa, mutta huumekauppa on moraalitonta.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s