Ajatuksia

Ei voi olla vihreä jos ei ole punainen. Vihreä kuluttaminen ei voi olla ratkaisu, sillä kuluttaminen itsessään on se ongelma. Pääoman vihreä verottaminen ei voi olla ratkaisu, sillä pääoma itse on se ongelma.

Maahanmuuton estäminen on epärakentava muka-ratkaisu. On päätöntä salaliittoteorisointia kuvitella, että tuhannet ihmiset vaanisivat Suomen rajojen ulkopuolella jo muutenkin heikkenevä ja vaikea sosiaaliturva silmissään. Maahanmuuton estäminen vain sysää taustalla olevan muuttoliikkeen muiden maiden hoidettavaksi.

Myös kuntaliitokset ovat epärakentava muka-ratkaisu. Rajojen siirtäminen ei todistetusti ole muuttanut mitään, eikä kunnissa tehdyt toimet ole juuri uudistaneet tai tehostaneet mitään. Yhä selvempää on, että kyse on vähemmän säästöistä ja tehostamisesta, ja enemmän leikkauksista köyhimpiä kohtaan.

On groteskia kun oikeistolainen puhuu yrittäjien puolesta viitaten pienyrittäjiin, vaikka nimenomaan rajoittamaton kapitalismi tuhoaa pienyrityksiä päivittäin. Yrittäjien määrän kasvattamisen sijasta olisi kiva nähdä, jos joku tekisi jotain jo toimintansa aloittaneiden pienyrittäjien puolesta. Tiedättehän, jotain joka pitää hyvät ideat hengissä toiminnan alkuaikoina. Ei se määrä vaan se laatu.

On varmasti trendikästä ajatella, että Suomi pärjää tulevaisuudessa ideoilla, innovaatioilla ja palveluilla, mutta tällaisella ajattelulla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Olivat nämä sektorit sitten henkilömäärältään enemmistössä tai eivät, niin teollisuuden vienti on edelleen se, joka pitää Suomen taseen kasassa. Teollisuuden tarvitsema henkilömäärä voi pienentyä, mutta se ei tarkoita, että Suomen tarvitsema teollisuuden määrä pienenee. Nykyajan palvelutyöntekijät ovat edelleen riippuvaisia ihan tavallisista duunareista.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s